Wat als ik mijn voertuigen meer dan 30 dagen per jaar gebruik?

Foorreizigers die meer dan 30 kalenderdagen hun kermisvoertuigen gebruiken, kunnen geen vrijstelling genieten en moeten dus voortaan de verkeersbelasting betalen. Veel kermisreizigers gebruiken echter hun voertuigen enkel in het “kermisseizoen”, waardoor de voertuigen in de winter een aantal maanden stilstaan en dus niet op de openbare weg komen. In dit geval kan er jaarlijks én een aangifte bij ingebruikname op de openbare weg (bij de start van kermisseizoen) én een stopzetting van de aangifte gedaan worden bij het einde van het kermisseizoen.

De verkeersbelasting wordt in dit geval afgerekend per maand dat het voertuig op de openbare weg werd gebruikt: de maand waarin de aangifte gebeurt wordt integraal aangerekend en de maand waarin de stopzetting gebeurt wordt niet belast.

Bijvoorbeeld: indien u het gebruik op de openbare weg aangeeft op 15/03 en de stopzetting aangeeft op 20/10, dan zal u 7 maanden verkeersbelasting moeten betalen (maart – april – mei – juni – juli – augustus en september).

Hou er wel rekening mee dat er een minimumbelasting van toepassing is die op dit moment 34,77 EUR bedraagt.

Beide formulieren ‘aangifte’ en ‘stopzetting aangifte’ vindt u op de formulierenpagina van het Belastingportaal Vlaanderen.

Terug
Volgende vraag

Copyright © 2018 Baeyens-Bosteels. Alle rechten voorbehouden. Webconcept by Nextmove.

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Akkoord